Platform Duurzaam Grave maakt zich gereed voor actie..


Na het verschillende Graafse Energiecafés hebben Gravenaren het initiatief genomen om duurzaamheid in Grave te verankeren. Samen met initiatiefnemers Peter Linders en Wilko van der Meer en een grote groep vrijwilligers is de Stichting Platform Duurzaam Grave een feit geworden.

Daarnaast steunen tientallen inwoners de ideeen en aanpak van Duurzaam Grave. Zo zijn de bewoners van de Dr. Kanterslaan aan de slag gegaan met het plannen van een collectieve renovatie van asbestdaken in combinatie met isolatie en zonnepanelen. En is Duurzaam Grave een volwaardige gesprekspartner bij de ontwikkeling van een waterkrachtcentrale bij de Graafse brug.. Als het aan voorzitter Peter Linders ligt is Grave binnen een aantal jaren te vinden in de top 20 van de meest duurzaamste historische stadjes van Nederland.


Duurzaam Grave is een initiatief van Graafse inwoners om een duurzame beweging op gang te krijgen in de gemeente Grave. Ze richten zich daarbij niet alleen op energie besparen, maar ook op allerlei andere aspecten van duurzaamheid. Met kleine, maar ook grote plannen, zoals een zonnepark op de Generaal de Bonskazerne, wil Duurzaam Grave over vijf jaar bij de top 20 van duurzaamste gemeenten van Nederland horen en specifiek gemeenten met een historische kern. De gemeente Grave ondersteunt het initiatief Duurzaam Grave. Het past in de plannen die zij zelf heeft om duurzaam en energieneutraal te worden. Daar waar mogelijk werkt de gemeente dan ook graag samen met organisaties als Duurzaam Grave.

 


 

NIEUWS

  • Lees hier hoe de Provincie Noord Brabant druk is met de energietransitie.
  • Bent u als sportvereniging, stichting of gemeente eigenaar of beheerder van een sportaccommodatie? Dan weet u dat de energielasten zwaar op de begroting drukken. Duurzaamheidsmaatregelen kunnen een flinke besparing opleveren. Bijvoorbeeld zonnepanelen, led- verlichting of bouwtechnische en installatietechnische verbeteringen zijn een slimme investering voor de toekomst. De gezamelijke sportverenigingen zijn al op de hoogte van deze regeling.
   

NASLAG

  • De Graafse politieke partijen hebben zich eensgezind geschaard achter de doelstellingen van Duurzaam Grave.
    Voor de gemeenteraad verkiezingen hebben wij de duurzame stellingen van de partijen eens door gespit! Dit vinden de Graafse partijen hierover, lees verder.  
  • Momenteel ligt er een voorstel bij B&W van Gemeente Grave om de samenwerking tussen de Gemeente Grave en Duurzaam Grave formeel gestalte te geven. De werkgroep 'platform in operichting' is hierover in gesprek met de verantwoordelijke wethouder.
    Artikel Peter Linders Opiniestuk Arenalokaal 28 februari 2018