Informatie warmtepompen


Onafhankelijk advies en informatie over warmtepompen in het algemeen en alles wat er verder komt kijken bij een correcte warmtepomp installatie. Een heldere kijk op techniek voor vakman en gebruiker. Welkom bij Warmtepomp-weetjes.nl  .. Klaar voor de toekomst zonder aardgas want zoals u wellicht gehoord heeft wil de overheid 50.000 woningen per jaar 'gasloos' maken om uiteindelijk in 2050 alle woningen gasloos te hebben.

Warmtepomp weetjes

  • De overheid geeft tot 2021 subsidie..
  • Op warmtepompen om zo duurzame verwarming te stimuleren. U vermindert de uitstoot van CO2 en verwarmt uw huis met minder of beter zonder aardgas.
  • De investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geldt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. De hoogte van de subsidie voor warmtepompen ligt tussen de € 1.000,- en € 2.500,- en is afhankelijk voor welk merk/type pomp u kiest.
  • Daarnaast bespaart u meteen geld op uw maandelijkse energierekening.
  • Warmtepompen zijn toestellen die op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water zorgen. Een warmtepomp maakt voor het grootste deel gebruik van ‘gratis’ hernieuwbare energie uit de omgeving, ze zijn een duurzaam energiebesparend alternatief voor de gas gestookte cv-ketel  . Een warmtepomp is in Nederland, t.o.v. aardgas,  rendabel bij lage temperatuur afgifte systemen zoals vloerverwarming, LT (Laag Temperatuur) convectoren en LT-radiatoren.
  • De hoeveelheid energie die de warmtepomp gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. 65 % tot 80 % van de door de warmtepomp geleverde energie wordt 'gratis' gewonnen uit de omgeving. Hierdoor verbruikt een warmtepompinstallatie minder energie dan een klassiek verwarmingssysteem. Ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp is beduidend lager dan bijvoorbeeld bij de cv-ketel.